pondělí 20. července 2015

Víkend se SketchUpem

O víkendu jsme opět, jak jinak, plánovali bydlení.
Tentokrát ale ne naše.
Manželova maminka přestavuje kompletně celý byt, takže se můžeme krásně vyřádit. Hlavně já :-)
Plánujeme už od zimy, ale protože se vidíme jen o některých víkendech a protože nás děti většinou nenechají pracovat, jde nám to pomalu.
Tentokrát jsme trochu hnuli s kuchyní.
Ukážu vám vývoj...



















První představa podle požadavku "nechceme varný ani mycí ostrůvek".
Do kuchyně se toho musí dost vejít, proto poměrně dlouhá řada vysokých skříní vlevo. Poslední tři skrývají jakousi úklidovou komoru, kde je pračka a vše, co je k praní potřeba, dále čistící prostředky, vysavač, kýbl, koště... Navazuje na ni mycí centrum, potom varné centrum s troubou po pravé ruce. Skříň v rohu za troubou je myšlená jako roletová a schovává všechny spotřebiče (aby byly po ruce, ale ne na očích). Ostrůvek má servírovací, případně přípravnou funkci.



















Přesouváme vaření na ostrůvek ("přece nebudu vařit zády do místnosti" - na jídelní část ještě navazuje obývací pokoj) a ostrůvek trochu odcloníme vyšší deskou, abychom chránili stůl před prskáním z vaření a taky to malinko schová nepořádek. Zadní stěna teď působí kompaktněji, získali jsme víc horních skříněk, jen ty schované spotřebiče budeme muset na linku přenášet.




















Zavrhnutí ostrůvku ("nechci nic přenášet, chci to jen přesouvat"). Tato varianta vycházela z fotky v Moderním bytě, kde byla kuchyň s vysokými skříněmi za zády a s mytím a vařením obráceným do místnosti. Manželova maminka byla nadšená. Sice je vstup do místnosti po levé ruce mimo obrázek, takže když se bude chtít dostat do kuchyně, bude muset obejít stůl a celou linku, ale těch pár kroků za to prý stojí :-) Postupně jsme vyladili délku linky u mytí a u vaření, takže by se tam mělo vejít i několik pracujících lidí současně. Jenom ta zadní stěna nám přišla moc "skříňová". Jedna velká bílá skříň vedle druhé. Potřebovali jsme tu plochu něčím rozbít...



















Další inspirace z Moderního bytu. Poslední tři vysoké skříně nahradit policemi a už to nebude působit tak sterilně. Stejné dřevo jako bude na policích nejspíš použijeme na kuchyňskou desku. Vysoký rantl u linky má zabránit padání věcí na zem.
Většinou, když se znovu sejdeme, poměrně dost verzi z minula předěláme. Tak jsem zvědavá, co se bude dít, až se za tři týdny uvidíme znovu :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat