sobota 23. ledna 2016

Včera to byl rok

Rok ode dne, kdy jsem začala psát blog.
A přestože nám mnohdy připadá, že práce na domě a zahradě postupují pomalu, nebo že dokonce nepostupují vůbec, když si blog zpětně procházím, zjišťuji, že se nám přece jen povedlo tu rekonstrukci posunout o kus dopředu.
A to si troufám říct, že letos s přestavbou hneme ještě o dost víc. Už teď se totiž maká na ložnici. Dokonce máme i pomocníky (díky, tati :-)). A na řadě bude pokoj pro hosty a pak snad už konečně ta koupelna. A doděláme venkovní sezení. A opravíme plot. Plánů máme habaděj.
Za rok si zase zkontroluji, jak se nám je daří plnit...
 
Momentálně je náš domeček zasněžený a boby a saně jsou v neustálé pohotovosti :-)

Úplně první fotka na blogu. Náš šípkový zámek už jsme ze sevření rozrostlé květeny trochu vysvobodili, ale pořád je na zahradě strašně moc práce...
 

8 komentářů:

  1. To tedy máte pěkný "hradhaus" :) Jak to máte s vlhkostí? My máme taky starší (teda spíš starý ) dům a letošní zimu, když už jsme čtyři, tak s ní bojujeme hrozně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bojovali jsme loni - plísně se objevovaly znova a znova. Letos bylo u nás hodně sucho, takže celý podzim se plísně neobjevily... Ale taky to pořád řešíme, co s vlhkostí. Asi necháme dům "podříznout" (injektáž nějakého izolačního přípravku do základů - moc tomu nerozumím). No a trochu pomohlo odstraňování kapradin, které byly na dvou stranách domu :-)

      Vymazat
  2. Krásný dům, má své kouzlo :-) Také máme starší, je s tím celkem dost práce a teď v zimě uvnitř fakt zima, stačí hodinku netopit... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, se zimou se důvěrně známe :-) Hlavně citlivější "bytovkové" návštěvy se u nás vždycky klepou.

      Vymazat
  3. Takové ohlédnutí potěší, že?
    Dům vypadá kouzelně. Akorát mě- v mém věku, by už děsily ty patra a schody. V mládí ne, to jsem na budoucnost nehleděla. Tož, zase na druhou stranu- nemusí mít každej bolavý nohy jako já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se nás problémy s klouby ještě dlouho nebudou týkat. Kdyžtak někam přidáme výtah :-)

      Vymazat
  4. To je nádherná vila, nech oprava podľa vášho vkusu ide od ruky, ľahko a lacno :-)
    L

    OdpovědětVymazat