pondělí 18. července 2016

Život se psem

Gába nám teď dává pořádně zabrat. Má destrukční období. Nejenže si vytrvale likviduje jeden pelíšek za druhým, ale začala nám systematicky ničit zahradu. Hrabe nepatrné, asi deset centimetrů hluboké díry, které z některých úhlů pohledu nejsou vůbec vidět, ale bohatě stačí na zvrknutí kotníku. Cokoli není uklizené nebo na pevno přidělané rozkouše na mikročástečky a pak na té hromadě bordelu spokojeně usne. Kromě větví, míčků, zapomenutých hraček a asi dvou igelitek jsme přišli o gumovou rohožku, pracovní rukavice, plastové květináče, ručník, venkovní ubrus a výrazně se podepsala i na koštěti (no, rozcupovala ho, mrcha, museli jsme koupit nové) a okapové rouře.
Je pravda, že když jsme doma, ničení věcí omezí a zaměří se na nás. Hlavně na děti. Jakmile vyjdou ven bez dozoru, můžu asi tak do půl minuty očekávat hlasité "Mami!!!" Gabule jim jde po botách a neváhá je kvůli vytoužené kořisti povalit na zem a vláčet za nohu pár metrů, dokud se jim obuv nevyzuje. Pak spokojeně žvýká klíčové části (suché zipy, přezky, jazyky) a řvoucího dítěte jí vůbec není líto. Když se Honzík nebo Anička odhodlají a rozeběhnou se do bezpečí domova, stihne je ještě dohonit a znovu sejmout. Asi si myslí, že to je nějaká bezva hra na honěnou.
Původně jsme si psa pořizovali, aby se nám nezvaní hosté nedostali do baráku, ale vypadá to, že se někde něco zvrtlo. My máme problém dostat se přes Gábu ven! :-)

 

2 komentáře:

  1. My máme psa, ktorý bol na ceste do útulku a vybrali sme si ho na základe fotky.
    Kľúčové bolo, že nemal mať jazyk z papuľky von!
    No nemala, ale je taká ako vaša:-)
    Možno je fakt čas na výcvik, teraz si pes určuje miesto v svorke a na žuvanie som dávala vyradené ponožky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ono to vypadá jako legrace, ale tohle plemeno se musí odmala držet zkrátka. Jinak si bude na děti dovolovat čím dál víc. Prostě nesmí žádným způsobem napadnout člověka, ani když jde o gumáky. Pro ni to není hra, ale souboj, ve kterém vyhrála A příště to zopakuje, tak pozor. Za nežádoucí chování OKAMŹITÉ potrestat! Nemyslím mlátit, ale chytit za kůži za krkem a prořepat. Přísným hlasem pokárat,, nebo na chvíli přitisknout k zemi- aby viděla, že se zlobíš. Musí mít před lidmi respekt, i před dětmi. Jinak to dopadne špatně pro vás i pro psa.

    OdpovědětVymazat