čtvrtek 18. srpna 2016

Kdybysme ji neměli, museli bysme si ji vymyslet...

..., jinak bysme se totiž dost nudili. Mám na mysli Gábu, naši americkou stafordku. No, nebyla by to nuda, kdybych se od půl páté, když konečně dorazím s dětmi domů, mohla na pár minut rozvalit na gauči, místo mnohem zajímavějšího uklízení rozcupovaného Gábina křesílka, případně rozcupovaného čehokoli, co jsme ten den zapomněli v předsíni? Jak bych uplatnila svou kreativitu, kdybych se denně nemusela snažit namotivovat děti (a taky sebe) na procházku se psem, když jsme se zrovna doplahočili ten kilometr ze školky a když venku zase prší? Taky bysme přišli o tu legraci, když volá naštvaná sousedka, že Gábina je už zase u nich na zahradě, tentokrát v sudu. Chtěla se asi napít a zahučela tam. Ven už to sama neuměla. Neměla bych namožené rameno, nohy pošlehané od kopřiv a roztržené tričko z toho, jak jsem ji lovila přes plot od druhé sousedky. Neprožili bysme si ty dlouhé minuty volání a pobíhání nejdříve po naší zahradě a následně po všech okolních zahradách, abysme nakonec zjistili, že Gába se nenápadně protáhla do baráku a zalezla si v kuchyni pod stůl, kde spokojeně usla.
Náš mazlík nám prostě připravuje jeden zážitek za druhým. A to je dobře. Bez Gáby bychom totiž na vlastní oči jen těžko viděli, jak může být Máchovo jezero každý den trochu jiné a pokaždé krásné. Nezastavovali by nás na procházkách cizí lidi, aby nám ji pochválili a chtěli si ji pohladit. Děti by neměly dalšího do party na hraní. Necítila bych se doma tak bezpečně. 
Gába nám za těch pár zničených věcí, přeskočených plotů a trochu toho nechtěného pohybu stojí :-)

Nevinnost sama

Vzorný pes

Zdrhá mi k Mácháči
 

2 komentáře:

  1. Detto u nás!
    A prečo by sme boli rozvalený po niekoľko km prechádzke, keď naša ešte má adrenalín a po prechádzke na nás šteká a hryzká, lebo sa chce hrať!
    Máte to tam krásne!

    OdpovědětVymazat
  2. ale je krásná :) Hezký den Radana

    OdpovědětVymazat