čtvrtek 29. prosince 2016

Pokoj pro hosty - demo verze

Stihli jsme to do Vánoc! 
Byla to šílená honička, protože ještě 22. prosince dopoledne se v pokoji pro hosty dalo chodit pouze po trámech, na zdech byly jen štuky a vnější okna tak trochu nebyla vidět pod černou plísní. A my jsme 24. potřebovali ubytovat babičku s dědou...
Položili jsme dvě vrstvy osb desek, s tak minimálním odpadem, že nám 5 desek zůstalo na příště. Honza potom nějakou dobu všechny přišroubovával a prošroubovával a udělal u toho odhadem 250 dřepů. Ještě dnes ho bolí kolena :-)
Hned 22. došlo i na impregnaci, druhý den ráno na první nátěr zdí, než to zaschlo, odrbal Honza plíseň z rámů oken a přetřel je barvou, odpoledne znova natřel zdi a pak už jsme jen čistili a těšili se na Ježíška :-)
Aby byl pokoj obyvatelný, museli jsme na Štědrý den položit koberec a přestěhovat nějaký ten nábytek z depozitáře. Nevypadá to tam podle mých představ, ale návštěva už mohla spát v pokoji pro hosty a my nemuseli vyklízet ložnici a spát u dětí. A podle našich představ si to vybavíme postupně (i Ježíšek něco přispěl :-)).
A dlouho nechci stavební úpravy ani vidět...

Škvára + řezání osb desek = prach byl všude

První vrstva položena, jdeme na druhou...

Spí se tu hezky, máme vyzkoušeno :-)
 

4 komentáře:

  1. Teda klobouk dolu to byl vykon srovnatelny s Jak se stavi sen! Jste moc sikovny!! Preji vse nejlepsi do noveho roku!:) Zdravi Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-) Vždy se těším na tvé komentáře :-) Taky přeju vše nej v tomto roce - tobě i tvé rodině. Iva

      Vymazat
  2. Parádní proměna. My jsme si prošli kompletní rekonstrukcí všech místností v domě a byl to teda zážitek. O to víc si teď ale našeho bydlení vážíme :-) . Nejhorší snad bylo se vypořádat s plísní. Pořád se nám dělala v rozích na obvodových zdech. Manžel pak ale jednou zjistil, že by mohla zabrat termoaktivní izolační stěrka , se kterou přetřel všechny obvodové zdi a od té doby máme od plísně konečně pokoj :-) .

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsme teď vybavovali v našem novém rodinném domě pokoj pro hosty a řeknu vám, udělat to tak, abychom na tom neutratili majlant, zároveň to bylo praktické a zároveň to bylo pěkné, tak to byl docela kumšt. Hodně se nám líbily Skandinávské Komody masiv, tak jsme tam jednu pořídili. Přeci jenom jsou u nás občas děti na déle než dva nebo tři dny, tak se jim hodí nějaký úložný prostor.

    OdpovědětVymazat