středa 3. srpna 2016

Vyserzubka

Před mnoha a mnoha lety jsem udělala rozhodnutí, které se mi dodnes vyplácí. Našla jsem si kluka s maminkou zubařkou. Moje zuby by se na žebříčku kazivosti od 1-nekazivé po 10-extrémně kazivé zařadily daleko za desítku. V každém už mám minimálně 2-3 plomby, některé jsme museli nahradit korunkami nebo inlejemi a mám i 1 zubní implantát. Zjednodušeně vysvětlím: na místo po chybějícím zubu se navrtá šroub a na ten se po zhojení dá korunka. Korunka se lepí jen provizorně (asi kdyby něco zlobilo), po nějaké době se uvolní a potom už se přilepí nastálo. 
Implantát jsem dostala už asi před šesti lety, provizorně přilepená korunka se mi odlepila před dvěma týdny. Prohlédla jsem si ji, vrátila ji zpátky a ještě pár dní s ní normálně jedla. S návštěvou Honzovy maminky jsem nepospíchala, vždycky má hodně práce. I když se mi zub občas během jídla znovu uvolnil, vždy jsem to v puse cítila a vrátila ho na místo. Až do pátku. 
V pátek jsem si v práci dala rohlík a po nějaké době cítím, že korunku na místě nemám. No jo, ale nebyla ani v rozkousaném rohlíku, který jsem tam k překvapení kolegyň plivala do ubrousku. 
Vyděšená jsem volala manželovi, ten musel zavěsit, jak moc se mi smál. Když se uklidnil, brnknul mi zpátky, že už to od maminky párkrát slyšel a že tu korunku budu muset najít. Jak jí mám najít, když jsem jí spolkla? Odpověď jsem sice znala, ale vůbec se mi nezamlouvala. "Musíš si na ní počkat..." Tak jsem čekala.
No, řeknu vám, ještěže se mi to stalo před víkendem, protože v práci bych si s tím asi neporadila. Pokaždé, když jsem odcházela na záchod se mi Honza smál a mně se chtělo brečet. Na potřetí (!!!) jsem ten blbej zub konečně našla, očistila ho a má drahá tchýně (taky mým neštěstím pobavená) mi ho potom v pondělí přilepila zpátky.
Už to nechci zažít. Až se mi příště uvolní korunka, pomažu na křeslo radši hned.
Jo a přezdívku z titulku mi vymyslel Honza. Rychle se chytla...

Na pinterestu to vypadá, že zuby jsou naše lásky :-)

6 komentářů:

  1. Často se člověk nejvíc pobaví neštěstím druhého. Řvu smíchy, jako už dlouho ne... :-) A tvému manželovi skládám poklonu za pohotovou přezdívku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, pobavila jsem spoustu lidí :-) Ale byla bych ráda, kdyby si roli baviče vzal příště na triko někdo jinej...

      Vymazat
  2. Ivo vy jste mi včera zvedla náladu, když jsem objevila tento článek.. Mně totiž taky včera vypadl zub - byl z velké části zaplombovaný a zbytek zubu už ten tlak nevydržel.. Tak jsem z toho měla po náladě. Jednak to na sebevědomí moc nepřidá a navíc představa několika návštěv u zubaře a ve finále 4 tis. za korunku.. Ale když jsem si přečela, že v tom nejsem sama, tak se mi ulevilo.. Známku kazitovosti zubů máme stejnou, ještěže jsou stoličky vzadu schované. Co jsme zaplatila za korunky by už vystačilo na menší dovolenou, ach jo.
    Jinak oceňuji, že jste se svěřila takhle ovtevřeně. Miluju Váš styl psaní a humor. Tak zubům zdar a ať stihnete co nejvíc věcí ve volném týdnu.. Anebo si s manželem užívejte čas pro sebe, práce není zajíc, že.. ;-) Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu, strašně mě to těší :-)
      Nebudete mi to věřit, ale dneska v práci kolovaly karamelky a já blbec si vzala ("hahaha, pozor na zuby, ať zase nějakej nespolkneš") a na ten pitomej bonbón se mi přilepila jiná korunka a já během 15 dnů vytáhla z pusy už druhej zub!!!
      Vím jistě, že tchýně ze mě radost mít nebude...

      Vymazat
    2. Tak teď jste mě rozsekala úplně, za celý den jsm se tak nezasmála. Včera jsem se ale díky mému vypadenému zubu taky zasmála. Manžel má pod okem slušný monokl, syn ho praštil hlavou.. Tak jsem navrhla jít k fotografovi a udělat si s předstihem fotku na vánoční přání nebo péefka když jsme tak stylový teď.. Jinak karamelku bych si na vašemm ístě vzala taky jak se znám. Čemu se od jisté doby vyhýbám jsou pražená semínka kukřice, to vím, že už pro mě opravdu není :-D (no zjistila jsem to opravdu opravdu až po druhém ulomeném zubu po této pochutině, co kdyby to poprvé byla náhoda..). Hezký večer. Nina
      PS: Nikdy nevím zda na blogu tykat nebo vykat..

      Vymazat
    3. Zuby jsou hrozní prevíti :-)
      Nabízím tykání, ale taky nikdy nevím :-)
      Takže: Ahoj, já jsem Iva :-D

      Vymazat