sobota 17. prosince 2016

Minimalistický obývák

Bílé stěny, šedý koberec. 
Krbová kamna, televizní stolek, televize. 
Knihovna položená na bok. 
Okno zakryté prostěradlem.
Matrace a na ní spící manžel. Protože nejradši usíná u televize. A protože mu televizi v ložnici nechci dovolit...
Tak takhle teď vypadá náš obývák. Čerstvě vymalovaný, s novým kobercem. Protože ideální doba na vyklizení nejfrekvetovanější místnosti v domě, škrábání zdí, výmalbu a pokládku koberce je asi tak deset dní až týden před Vánoci. Kdyby to náhodou někdo nevěděl :-)
Teď už jen nastěhovat zpátky všechen nábytek, důkladně protřídit úložné boxy z knihovny (ty se po Vánocích určitě zase naplní), pokusit se pár větvičkami a světýlky vykouzlit vánoční atmosféru a pořád přemýšlet nad tím, proč jsme si akci kulový blesk ze všech těch týdnů v roce nechali právě na ten předvánoční...

Bílé stěny by byly, jen na okně nám étericky nepovlávají lehoučké záclony, ale máme ho zatemněné tmavě modrým prostěradlem...
 

5 komentářů:

  1. Moc krásné! Díky za článek. A za mě je minimalismus obrovské zjednodušení života a ve všech ohledech se člověku uleví. My jsme začali praktikovat minimalismus hlavně tedy v bydlení v minulém roce, kdy jsme se přestěhovali do menšího bytu, něco jako tady. No a to nás celkem i donutilo k tomu co nejvíce nepotřebných věcí se zbavit. Bože jak mě se dýchá od té doby lépe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také bychom chtěli dosáhnout jednou něčeho takového, jako jste dosáhla Vy ve svém interiéru ... Myslím si, že minimalismus je jednou částí veliká budoucnost, jen si to ještě spoustu lidí prostě nechce připustit :-) No, uvidíte sami.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, čisté a útulné - ideální kombinace. My máme obývák laděný hodně do přírodna, což teď hodně vyzdvihují moje nové solné lampy , které slouží jako pěkná dekorace. Dokážou vykouzlit hodně příjemnou atmosféru kdykoliv během roku a podle všeho i prospívají zdraví. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je fakt moc pěkné a líbí se mi ta podlaha. Dlouho jsem neviděl takhle elegantně přiznané spáry. Jak máte udělané stínění? Máte to přes venkovní žaluzie, rolety, nebo budete používat nějaký vnitřní systém? Asi si nedovedu v praxi představit, že tam nemáte vůbec nic. Na to jen ten obývák moc světlý.

    OdpovědětVymazat