pondělí 5. října 2015

Ikea hacks: Melodi lamp

Dnes si posvítíme na světlo. To nám v říjnu čím dál tím rychleji ubývá a přichází čas lamp, lampiček a dalších svítidel.
Na lampě Melodi se můžete vyřádit a nebude vám líto, že si ničíte drahý kus vybavení vaší domácnosti. Menší variantu totiž pořídíte za 179,-.
Můžete na ni kreslit, polepit ji ubrousky, uplést pro ni obleček, namalovat ji na černo a psát na ni vzkazy. Když se na to budete cítit, můžete ji zahalit do tenké vrstvy betonu a udělat si z ní krásný designový kousek. Nebo si jich prostě kupte víc a do každé dejte žárovku jiné barvy. Fantazii se meze nekladou :-)
Fotoinspirace z Pinterestu.

S betonovou krustou vypadá jako drahý designérský kousek

Nápadité místo pro vzkazy

Nalinkovaná lampa

V kuchyni si na ni napište oblíbený recept a nemusíte věčně hledat kuchařku!

Nezapomeňte pomalovat všechny části lampy

Plstěný obleček
Pletený obleček
Barvičky


2 komentáře:

  1. No to jsou skvělé nápady. Ve starým bytě jsme měli několik těchto lamp a nikdy mě nenapadlo je nějak vylepšit. Vidím, že člověk se učí celý život!

    OdpovědětVymazat
  2. To betonové světlo vypadá hodně pěkně, ale nestíní ten beton moc? A jak je to opravené? Nějaká penetrace nebo impregnace? Mi se třeba teď hodně líbí tohle světlo z IKEY. Má to docela dobré a pozitivní recenze a vypadá to fakt moc pěkně. :-) Navíc je to taky designovka a jelikož je to IKEA, tak to stojí jen pár korun. :)

    OdpovědětVymazat