neděle 13. prosince 2015

Třetí adventní

Konečně jsme něco stihli. Za tu cenu, že jsme byli na třetí adventní víkend rozděleni. Děti s tatínkem se vraceli domů jen na noc a já měla prostor:
- vzít vysavač pořádně do ruky a poprat se s většinou pavučin v domě. Všech se asi nikdy nezbavíme. Přibližně dvacet pavouků (takových těch tenkých, suchých) skončilo ve vysavači. Nejspíš tam teď mají mejdan.
- udělat dvě těsta a z jednoho dokonce vytvořit cukroví. Linecké. Ještě ho musíme s Aničkou slepit. Letos máme parádní malinový džem. Doufám, že cukroví vydrží do vánoc.
- prát. To je neuvěřitelné, kolik se nám nahromadí prádla za týden. A když se k tomu přidá pozvracené povlečení, protože babička s dědou nechali Honzíka navečer přejíst těžkým hovězím masem, jsou ty hory prádla ještě větší.
- upéct kachnu. Poprvé v životě. Šest hodin v troubě při 120 stupních. Neměla chybu. Akorát dlouho blokovala troubu. Jinak bych zvládla upéct i ty perníčky, na které mám těsto v ledničce.
- zjistit, že dětem špatně čistíme zoubky. Nebo máme špatnou pastu. Byli na prohlídce u babičky zubařky a Anička je měla zažloutlé, ale bez kazu (bude mít zuby po tatínkovi) a Honzík sice bělejší, ale s dvěma malými kazy na horních jedničkách (bude mít bohužel zuby po mně). Anička si je nechala na křesle profesionálně vyčistit, vydržela to tu potřebnou půlhodinu a teď má zoubky jako perličky. Honzík na křesle skoro neotevřel pusu, natož aby si zuby nechal vyčistit. Musíme na tom zapracovat doma.
- strávit třetí adventní neděli ve Scontu. Ještě nikdy jsem nebyla v jednom obchoďáku pět a půl hodiny. Ale máme přesně naplánovanou kuchyni a nábytek do obýváku a koupelny. Bohužel ne k nám, ale k manželově mamince. Jen nás na konci zarazila cena. Proč se nám vždy nejvíc líbí ty nejdražší věci?
- usnout s dětmi opět v osm a před půlnocí se celkem čilá probudit a jít psát blog :-)
Jen s Honzou jsem se skoro vůbec neviděla. Což je škoda, protože přes týden to kvůli práci nedoženeme...
Na fotce z Pinterestu sice jedna svíčka chybí, ale třeby ji tam do příští adventní neděle přidají :-)



 

Žádné komentáře:

Okomentovat