neděle 30. srpna 2015

Den nepřečtených knih

Na poslední srpnový den připadá Den nepřečtených knih. Tvrdí na blogu knihkupectví Martinus, kde se můžete i zařadit do jedné z kategorií nedočítačů.
Na mě sedí nejvíc kategorie "Zavalení leporely" :-)
Cituji: "Knížek máte kolem sebe spoustu. Ale často v nich je na stránkách jenom jedno písmenko. A někdy ani to ne. Mnohdy se nacházíte v období, které někdo, kdo si ho nejspíš nikdy nezkusil, nazval “dovolená”, a proto vám všichni příbuzní a přátelé neustále podsouvají, že na čtení máte spoustu času. Cha! Kéž by."
Už jsem se s dětmi sice propracovala ke knížkám, které třeba na dvou stranách za sebou nemají obrázek, jen text (ne že by u toho skoro tříletý Honzík udržel pozornost), ale pořád to není ten druh literatury, který jsem čítávala před těhotenstvím.
Proto si dnes dojdu k rodičům na půdu (tam mám zatím schované svoje knihy, než budeme doma mít konečně knihovnu, to by ale musel být zrekonstruovaný obývák a ten čeká ve frontě za ložnicí, koupelnami a kuchyní - výčet není dlouhý, ale ta fronta se zaručeně potáhne ještě několik let), dojdu si na tu půdu, něco pěkného si tam vyberu, sednu si na slona, na lavičku, k oknu nebo do vany a budu konečně číst...





 

Žádné komentáře:

Okomentovat