neděle 13. března 2016

Noční směny

Od čtvrtka se s Honzou střídáme v nočních službách u štěněte. Dnes je řada na mně. Gábi se zabydlela se svým pelíškem v kuchyni a vzhledem k jejímu zatím nekontrolovatelnému vyprazdňování jsme museli přistoupit k okamžitým změnám v interiéru.
Předně jsme umístili pohovku tak, aby blokovala přibližně třetinu průchodu mezi obývákem, kde je koberec, a kuchyní, kde máme dobře udržovatelné lino. Celý průchod neblokujeme z prostého důvodu - pro děti by nebylo moc jednoduché pendlovat mezi oběma místnostmi a nám se také nechce do obýváku vcházet flopem. Zbytek průchodu je zabarikádován konferenčním stolkem položeným na bok (dá rozum, že kdyby normálně stál, nebude mít potřebný zátarasový efekt) a ten překračujeme/přelézáme.
Dalším vylepšením je potom matrace umístěná přímo v obýváku. Už nejsme ve věku, kdy bychom si potrpěli na noci trávené na úzkých gaučích, tak jsme si dopřáli luxus matrace. Nejvíce ji ovšem oceňují děti, které po ní celý den skáčou (aspoň se ulevilo gaučům), případně metají "rotrmelce" (Honzíkovo označení :-)). Takže ty zhruba hodinové intervaly mezi jednotlivými nočními venčeními můžeme trávit kvalitním odpočinkem v imitaci postele. Teď, když už konečně máme hotovou ložnici, si vymyslíme psa a stejně ji nevyužíváme...
 
Gábinka nám zatím mnohem líp spí přes den než v noci

Funkci pelíšku plní papírová krabice, ale dostává dost zabrat :-)


1 komentář: