čtvrtek 10. března 2016

Už je doma :-)

Dnes jsme si byli pro Gábi. Odcházela první ze všech sourozenců. Její máma na nás štěkala, panička měla v očích slzy.
Děti se od psa nehly, dokud nešly spát. Anička byla na stráži, dokonce i když Gábi spala, a že toho naspala docela dost. Uvidíme, jestli bude spát v noci :-)
Snažili jsme se podchytit první čurání, ale nepovedlo se. Deka dostala sprchu. Dali jsme jí napít, odvedli ji ven a čekali pěkně dlouho, až se vyčurá. Nestalo se tak. Loužičku opět umístila po návratu dovnitř na svou deku. To mě už trochu vytočilo. Namočila jsem jí v tom čumáček a řekla fuj. Gábi to pochopila špatně. Párkrát se otočila a hodila na deku bobek. Potom druhý a třetí na lino. Když jsem je hezky zabalené v toaleťáku odnášela do záchoda, vytvořilo to tříkilové štěňátko lejno, za které by se skoro nemusela stydět dospělá kráva... Naštěstí to bylo zatím poslední vyměšování doma. Jakmile se jí to jednou povedlo venku a byla za to nadšeně pochválená a ještě navíc odměněná piškotem, došlo jí, že když ji táhneme na zahradu, chceme po ní, aby tam tu loužičku nebo bobek udělala. A opravdu se začala snažit. Pokaždé něco předvede :-)
Jediný problém s neustálými pokusy venčení na zahradě byl, že se ta malá stafordka třásla jako osika. Honza proto nelenil, odstřihl ze starého svetru kus rukávu, vytáhl šicí stroj a aby se konec netřepil, hezky ho zapošil. Potom ještě prostřihl dvě díry na nožičky, taky je oentloval a slušivý vycházkový obleček byl na světě. Bohužel už jsme ji v něm nestihli vyfotit, takže fotka bude příště...

Gábi úplně vlevo - je jí tu 29 dní...
 

1 komentář:

  1. Štěňátka jsou super. Je to to nejlepší období. Je s nimi největší sranda.

    OdpovědětVymazat